Pauci

Pauci – pojam i dezinsekcija

Pauci imaju osam nogu, dva dela tela, bez krila ili antene. Mogu biti veoma različitih boja, opasni i bezopasni po čoveka. Svi pauci su otrovni, odnosno koriste neku vrstu otrova da savladaju sveje žrtve, ali količina i vrsta otrova mogu varirati od vrste do vrste.

Dezinsekcija - uništavanje paukova

Ponašanje paukova, ishrana pauka i navike

Neki pauci vole vlagu i nalaze se u podrumima, pokrivenim površinama i drugim vlažnim delovima zgrade. Neke vrste žive u suvimt suvim, toplim oblastima kao što su podloge otvora za ventilaciju, gornji uglovi soba i potkrovlja. Oni se kriju u tamnim područjima gde pletu mreže i vrebaju svoje žrtve.

Hrane se insektima, drugim paucima i bilo kojim drugim plenom koji su u stanju da savladaju.

Razmnožavanje paukova

Ženke pauka proizvode jaja koja se nalaze u kesi iz koje će se pojaviti mladi pauci. Mladunci pauka prolaze kroz niz faza i na kraju postaju odrasli. Mužjaci mnogih pauka se udvaraju ženkama. Na primer, mužjaci skačućeg pauka obavljaju složene plesove da privuku pažnju ženke. Parenje može biti opasan događaj za mužjake, jer oni mogu postati obrok za ženku nakon parenja.

Više o paucima

Desetine hiljada vrsta pauka je identifikovano širom sveta. Svi pauci imaju osam nogu i dva segmenta tela. Pauci imaju tri ili četiri para očiju. Mnogi pauci imaju loš vid, ali neke vrste paukova, kao što je skačući pauk, imaju izuzetan vid.

Pauci nemaju delove usta za žvakanje i obično koriste digestivne enzime u njihovoj pljuvačci da delimično svare plen pre nego što ga konzumiraju. Osim toga, stomak pauka je suviše uzak da bi velikih čestice hrane mogle stati. Skoro svi paukovi su predatori, a dokumentovana je samo jedna vrsta pauka biljojeda.

Pauci su u stanju da proizvede svilu koja je elastična, lepljiva i jaka. Veličina i oblik paukove mreže varira u zavisnosti od vrste: neke su u obliku kugle, dok su druge levkaste; nekima su rasporedi niti uredni, a drugi se pojavljuju slučajno. Neke vrste paukova žive u rupama koje sami prave, dok se druge vrste paukova slobodno kreću i traže utočište u već postojećim pukotinama.

Kako pauci ulaze u kuće

Pauci obično ulaze kuće na dva osnovna načina: ulazi kroz otvorene, loše zatvorene prozore i vrata i kroz pukotine i rupe oko okvira vrata i prozora. Većinom pauci ulaze unutar kuće u potrazi za plenom. Drugi uobičajen metod ulaska se odnosi na slučajno unošenje paukova kutijama, na odevnim predmetima i brojnim drugim stvarima koje se donose u dom ili kancelariju.

Ukoliko želite da se rešite paukova pozovite profesionalni tim za dezinsekciju preduzeća Eko Efekt Global doo


USLUGE EKO EFEKT GLOBAL doo
 • Dezinsekcija stambenih i poslovnih prostora

  Dezinsekcija stambenih i poslovnih prostora Beograd i Novi Sad

  Cene dezinsekcije stanova i kuća za nekrvoločne insekte – bubaruse, bubašvabe, mrave, pauke i moljce grad Beograd i Novi Sad :

  5-20 kvadrata=1190 dinara

  21-40 kvadrata=1390 dinara

  41-60 kvadrata=1590 dinara

  61-80 kvadrata=1790 dinara

  81-100 kvadrata=1990 dinara

  101 i više kvadrata - po dogovoru sa vlasnikom kuće ili stana.

  Za pravna lica: pekare, restorane, hotele i ostalo, cene dezinsekcije su već od 2000 dinara...
  Izdajemo potvrde i sva neophodna dokumenta, u skladu sa sanitarnim propisima i inspekcijskim nadzorom.


  Za pravna i fizička lica dezinsekcija za krvoločne insekte do 40m kvadratnih je 4590,00, a za veće kvadrature cena se određuje dogovorom.


  Dezinsekcija za fizička lica: podrumi, garaže, tavani 50% popusta na ukupnu cenu.


  Dezinsekcija za leteće insekte, moljce, letece mrave i sl. do 40m kvadratnih cena je 2000 din, za veće kvadrature cena se određuje dogovorom.


  Dezinsekcija za ose za pravna i fizička lica je već od 3900,00, a za veće kvadrature cena se određuje dogovorom, zavisno od broja matica-gnezda.


  Dezinsekcija za stršljene i za pravna i za fizička lica je već od 4900,00, a za veće kvadrature cena se određuje dogovorom, zavisno od broja matica-gnezda.

  Za grupnu dezinsekciju stambenih zgrada, popust je 30% i gratis hodnici, podrumi, tavani, oko zgrade, kanalizacione šahte.


  Zaštita od golubova se radi u tri faze: 1.dezinfekcija 2.cišćenje izmeta, 3.postavljanje specijane žice na određeno ili neodredjeno vreme. Cena zaštite od golubova se određuje dogovorom.


  Čišćenje stanova, garaža, tavana, poslovnih prostora, kancelarija i ostalog.
  Cena čišćenja se određuje dogovorom.

  Na teritoriji grada Beograda i Novog Sada dolazak je besplatan.
  Van Beograda i Novog Sada cena dolaska se tarifira 15 dinara po svakom pređenom kilometru.
  Usluge vršimo na teritoriji grada Beograda i šire okoline, Novog Sada i na teritoriji cele Vojvodine.

 • Deratizacija stambenih i poslovnih prostora

  Deratizacija stambenih i poslovnih prostora Beograd i Novi Sad

 • Čišćenje prostorija i pranje tepiha

  Čišćenje prostorija i čišćenje tepiha