Deratizacija stambenih i poslovnih prostora

Glodari - informacije i deratizacija

Biologija i navike glodara mogu biti veliki izazov za deratizaciju, a glodari mogu takođe predstavljati i ozbiljnu opasnost za kuću stan ili poslovni prostor.

Glodari su toplokrvni sisari koji, kao i ljudi, se mogu naći širom sveta. Imaju velike prednje zube za glodanje i manje zube, koji su prilagođeni za žvakanje. Glodari mogu izgristi sve što nađu i izazvati veliku štetu u i oko kuće.


Deratizacija - uništavanje i odbijanje pacova i miševa


Glodari imaju tendenciju da budu brzi odgajivači. Neke vrste se razmnožavaju tokom cele godine, a populacija se održava kroz stalnu reprodukciju. Zbog anatomije tela glodara, oni su u stanju da se provuku kroz prostore koji se čine suviše mali za njih. Sve takve rupe treba zatvoriti kako bi se sprečilo ulazak glodara. Glodari su neki od najprilagodljivijih stvorenja na planeti i može biti veoma teško da istrebiti ih kada se jednom namnože.

Pacovi i miševi su istovremeno i krajnje destruktivni u poljoprivrednim zajednicama.

Ako primetite pojavu pacova i miševa u kući, na poslu ili u dvorištu, treba znati:

Pacovi - informacije i bolesti koje prenose

Instinkti: Pacovi su instinktivno oprezni glodari posebno u novom okruženju, uključujući i opreznost prma merama deratizacije. Pacovi se najčešće nastanjuju na tavanima, u jazbinama, pod betonom i tremovima, u zidnim šupljinama i drugim teško pristupačnim mestima.

Bolesti koje pacovi prenose:

Pacovi se skrivaju i prenose veliki broj ozbiljnih bolesti. Oni takođe mogu uneti parazite i uz njih i bolesti koje oni nose nose. Pacovi najčešće unose buve i krpelje u vaš dom.

Bolesti koje se prenose pacovi spadaju u jednu od dve kategorije: bolesti koje se prenose direktno od izloženosti inficiranom izmetu pacova, urinu ili putem ujeda i bolesti indirektno prenose na ljude od strane insekata vektora, kao što su buve, krpelji ili grinje.

Bolesti direktno prenose pacovi

Hantavirus plućni sindrom. To je virusna bolest koja se prenosi pirinča pacova. Ova bolest se širi na jedan od tri načina: udisanja prašine koji je kontaminiran urinom pacova ili izmetom, direktnim kontaktom sa izmetom pacova ili urinom, a retko ujedom pacova.
Leptospiroza. Ovo je bakterijska bolest koja se može preneti u kontaktu sa zaraženom vodom za kupanje ili putem zagađene vode za piće. Pojedinci mogu biti u povećanom riziku od leptospiroze infekcija ako rade na otvorenom ili sa životinjama.

Mišija groznica. Ova bolest može da se prenese preko ujeda, ogrebotine ili kontaktom sa mrtvim pacovom.
Salmoneloza. Konzumiranje hrane ili vode koja je kontaminirana fekalnim bakterijama pacova može da izazove ovu bolest.

Bolesti koje indirektno prenose pacovi

Kuga. Ovu bolest prenose pacovi i prenose je buve i krpelji u procesu hranjenja na zaraženom pacovu i prelaskom na novog domaćina.    
    
Hantavirus

Neke vrste pacova poput pamučnog pacova ili pirinčanog pacova su poznati nosioci Hantavirusa. Norveški pacovi i krovni pacovi nisu poznati prenosioci Hantavirusa. Hantavirus se prenosi na ljude kada udišu čestice iz izmeta glodara, mokraćom ili direktnim kontaktom.

Prvi simptomi virusa mogu biti pomešani sa gripom. Pacijenti imaju poteškoća sa disanjem koje mogu biti kobne ako se ne tretiraju odmah.

Miševi

Razlog ulaska: Oni traže hranu, vodu i toplotu.

Zagađenje: Svaki miš može da kontaminira mnogo više hrane nego što pojede.


USLUGE EKO EFEKT GLOBAL doo
 • Postanite naš facebook prijatelj


  Postanite besplatno naš VIP facebook prijatelj već danas  i dobijte :

  -dodatne popuste,
  -prioritetnu uslugu,
  -prioritetnu tehničku podršku 
  -i ostale skrivene pogodnosti.

  Postanite naš facebook prijatelj preduzeža Eko Efekt Global DOO Beograd i dobijte dodatne popuste,prioritetnu tehničku podršku i ostale pogodnosti.

 • Dezinsekcija stambenih i poslovnih prostora

  Dezinsekcija stambenih i poslovnih prostora Beograd i Novi Sad

  Cene dezinsekcije stanova i kuća za nekrvoločne insekte – bubaruse, bubašvabe, mrave, pauke i moljce grad Beograd i Novi Sad je po dogovoru.Pozvati telefon komercijale 064-101-76-87.

  Za pravna lica: pekare, restorane, hotele i ostalo, cene dezinsekcije su već od 2000 dinara...
  Izdajemo potvrde i sva neophodna dokumenta, u skladu sa sanitarnim propisima i inspekcijskim nadzorom.


  Za pravna i fizička lica dezinsekcija za gmižuće zemljane neleteće krvoločne insekte poput krevetnih stenica ili buva od pasa ili mačaka ili krpelja je takodje po dogovoru i detaljnim konsultacijama, a za veće kvadrature cena se određuje po pregledu i detaljnim konsultacijama.Cena Vama kao Klijentu ništa ne znači ako se buve i stenice opet vrate.Pod cenom se nešto podrazumeva da je uradjeno kako treba da se uradi a ne da nakon par dana i novih ujeda shvatite da ste bili subjekat amatera i šarlatana i divljih ne licenciranih službi.


  Dezinsekcija za fizička lica: podrumi, garaže, tavani 50% popusta na ukupnu cenu.


  Dezinsekcija za leteće insekte, moljce, letece mrave i sl. cena se određuje dogovorom pozivom na telefon komercijale 064-101-76-87.


  Sertifikovana dezinsekcija i uklanjanje i odnošenje gnezda osa za pravna i fizička lica je po detaljnom dogovoru i činjenici gde je gnezdo,lokacija Klijenta,da li se gnezdo vidi ili ne vidi i spada pod pravilnikom shodno Zakonu o Sanitarnom Nadzoru Republike Srbije član.1-član.41 poštujući sve mere zaštite na radu od strane sertifikovanih sanitarnih ddd tehnologa i sanitarnih inženjera uz poštovanje i očuvanje Zakona o zaštiti životne i radne sredine Klijenata, a za veće kvadrature cena se određuje dogovorom, zavisno od broja matica-veličine i položaju gnezda,lokacije gde se gnezdo osa i osinjaka nalazi,da li je gnezdo osa vizuelno dostupno ili se ne vidi na kojoj je visini,koliko dugo vremena gnezdo osa postoji da li se skoro pojavilo ili postoji unazad više meseci ili više godina,da li se nalazi u vidnom polju sanitarnog inženjera ili je sakriveno ispod crepova,cigli,rupa u zidu na terasama,tavanima,gredama.


  Sertifikovana dezinsekcija,uklanjanje i odnošenje za gnezda stršljena za pravna i za fizička lica se utvrdjuje po detaljnom dogovoru u gradu shodno Zakonu o Sanitarnom Nadzoru Republike Srbije uz izdavanje garantnog lista, a za veće kvadrature i lokacije van grada cena se određuje dogovorom, zavisno od broja matica-veličini i postojanosti gnezda stršljena,njihovom broju,vidljivosti,da li se radi sa zemlje ili je potrebno angažovanje više asistenata pored glavnog majstora ddd tehnloga,da li je potrebno angažovanje industrijskog alpiniste za teško dostupna gnezda koje se ne vide ili se može raditi putem merdevina ili sa zemlje u vidu produžnih teleskopskih prskalica,da li je gnezdo vidljivo na tavanu ili je teško dostupno ispod crepova,cigala,rupa u zidu,rupa u fasadi.

  Svi naši preparati i intervencije imaju efekat produženog dejstva i formiraju zaštitini mikrofilm na površinama na koje se nanose tako da naša hemijska formula nakon odnošenja i sertifikovanog uklanjanja gnezda i opšte dezinsekcije obezbeđuje višenedeljnu i višemesečnu zaštitu od pravljenja novih gnezda u bližoj ili daljoj budućnosti tokom cele sezone matice osa i matice stršljena iz bliže ili dalje okoline gde novi rojevi i nove matice osa i stršljena mogu doći u narednom periodu.Na taj način Klijent je u potpunosti siguran da je intervencija uklanjanja gnezda osa i gnezda stršljena ne samo urađena lokalno već je Klijent putem namenske hemijske formule zaštićen dugo vremena od ulaska novih matica iz okoline i formiranja gnezda osa i stršljena čime smo jedna od rektih firmi ne samo u Srbiji već i u državama EU koja svojim znanjem,iskustvom i hemijskom formulom shodno Zakonu o Sanitarnom Nadzoru je ispred svih ostalih subjekata koji dođu uklone gnezdo ali ne zaštićuju okolinu oko gnezda na formiranje novih gnezda.Radeći sa nama i angažovajući nas Klijent dobija efekat jako produženog dejstva i dugoročne zaštite.

  Za grupnu dezinsekciju stambenih zgrada, popust je 30% i gratis hodnici, podrumi, tavani, oko zgrade, kanalizacione šahte.


  Zaštita od golubova se radi u tri faze: 1.dezinfekcija 2.cišćenje izmeta, 3.postavljanje specijane žice na određeno ili neodredjeno vreme. Cena zaštite od golubova se određuje dogovorom.


  Čišćenje stanova, garaža, tavana, poslovnih prostora, kancelarija i ostalog.
  Cena čišćenja se određuje dogovorom.

  Na teritoriji grada Beograda i Novog Sada dolazak je uključen u ceni za područje užeg i šireg centra grada.

  Van Beograda i Novog Sada cena dolaska se tarifira po detaljnim konsultacijama sa Klijentom na telefon komercijale 064-101-76-87.

  Usluge vršimo na teritoriji grada Beograda i šire okoline, Novog Sada i na teritoriji cele Vojvodine.

  Od 2020 e godine dolazimo i za ostala mesta u Srbiji sa starijim iskusnim ddd tehnolozima,biolozima i sanitarnim inženjerima iz Beograda za područje uže Srbije i manjih mesta južno od Beograda zaključno do Niša u južnoj Srbiji,Kragujevca i Kraljeva u zapadnoj Srbiji,Zaječara u istočnoj Srbiji ,i zaključno do Loznice i Šapca.

  Iz Novoga Sada od 2020 e godine dolazimo za područje manjih mesta u Vojvodini područje celog Banata,Bačke i Srema,uključujući Bačku Palanku,Sremsku Mitrovicu,Sombor,Apatin,zatim Kikindu,Zrenjanin,Vrbas,Bečej,Bačka Topola,Senta i Subotica.

 • Deratizacija stambenih i poslovnih prostora

  Deratizacija stambenih i poslovnih prostora Beograd i Novi Sad

 • Čišćenje prostorija i pranje tepiha

  Čišćenje prostorija i čišćenje tepiha