Golubovi

Golubovi – izgled i način kontrole golubova

Golubovi su velike ptice sa malom glavom i kratkim nogama. Oni imaju tamne, plavo-sive glave sa sjajnim žutim, zelenkasto i crveno-ljubičastim oznakama duž svojih vratova i krila. Dve tamne trake se obično vide na krilima i postoji jedna tamna traka preko repa. Međutim, postoje velike varijacije boje golubova. Na primer, u jatu mogu da budu ptice koje karakterišu obične, blede, šarene, ili zarđale-crvene šare.

Zaštita od golubova

Ponašanje golubova, ishrana i navike

Golubovi hodaju i pri tome klimaju glavom napred i nazad. Oni se hrane ujutro i rano popodne i vrate se u svoja gnezda ili druga zaštićenih mesta da se sklone noću. Golubovi koristite ista gnezda, ali ne brinu previše o čistoći. Za razliku od mnogih drugih ptica, njihova ponovna upotreba gnezda bez čišćenja znači da u vremnom gnezdo može postati humka izmeta i ostataka ljuski jaja i mrtvih mladunaca.

Golubovi se često okupljaju u jatima dok se hrane. Kada se uplaše jato može iznenada da leti u više krugova pre sletanja da nastavi ishranu. Golubovi su jedna od najčešćih ptica, a nalaze se u gradovima, mada se lako gnezde i u poljoprivrednim objektima.

Golubovi vole voće i semenke, ali će jesti i bilo kakve prehrambene proizvode koje nađu na terenu.
Takođe, golubovi u gradovima često konzumiraju kokice, hleb, kolače, kikiriki i skoro svaki ostatak hrane.

Razmnožavanje golubova

Golubovi se međusobno doživotno pare. Mužjak gradi gnezdo gde ženka polaže od 1-3 jaja. Potrebno je oko 19 dana za jaja da se izlegu nakon polaganja. Oba roditelja inkubiraju jaja - mužjak inkubira jaja od sredine jutra do kasnog popodneva i ženka inkubira jaja u kasno popodne i tokom noći do sredine jutra sledećeg dana. Oba roditelja hrane mlade.

Znaci najezde golubova

Najočigledniji znaci najezde golubova su golubovi koji u velikim grupama šetaju ili lete u blizini zgrada ili parkova. Veće količine izmeta takođe može da ukažu da se radi o većim grupama i najezdi golubova. U slučajevima nekontrolisane pojave velikog broja golubova može doći do širenja veom opasnih bakterija koje uzrokuju vrlo trške a ponekad i fatalne bolesti

Većina stanovnika urbanih područja smatraju golubove jedanim od najozbiljnijih štetočina, što je očigledna činjenica kada se uzme u obzir neprijatnost i prenos bolesti od strane golubova. Pošto su golubovi tako usko povezani sa zgradama i drugim zaštićenim lokacijama, vrlo je verovatno da će postati problem za vlasnike kuća i vlasnike poslovnih objekata ukoliko se pojave u većem broju.

Odbijanje golubova

Ako je tako, obratite se profesionalcima Eko Efekt Global preduzeća i tražiti pomoć u kontroli golubova. Profesionalnim pristupom uklanjanju i odbijanju štetočina stručne ekipe Eko Efekt Global će obezbediti sveobuhvatan pregled i na osnovu nalaza, pripremiti delotvoran i efikasan plan za smanjenje ili eliminisanje problema golubova.

Na autorskim fotografijama dole možete videti radni učinak naših specijalističkih timova u čišćenju terasa i tavana od nastanjenih golubova i humana rešenja u vidu postavke sertifikovanih mreža i sertifikovanih iglica po ISO 9001 standardu i preporuci Ministarstva Zdravlja Republike Srbije.

Na slikama dole možete videti zatečeno stanje nakon pregleda na više Beogradskih i Novosadskih lokacija i nakon toga radni učinak.Sve usluge preduzeća Eko-Efekto Global DOO Beograd dolaze sa minimum 12 meseci garancije kod usluga specijalističkog čišćenja terasa i tavana od golubova.

Po dogovoru radimo i ostale gradove u susednim ex-yu državama poput
-Republike Hrvatske,
-Mađarske,
-Slovenije,
-Austrije,
-Švajcarske,
-Nemačke,
-Holandije,
-Belgije,
-Francuske,
i ostale države EU u zavisnosti od težine i obima i kompleksnosti posla.

Zatečeno stanje od nastanjenih golubova na terasama i tavanima.Služba za čišćenje tavana i terasa od golubova u Beogradu,Novom Sadu,Vojvodini i ostalim mestima u Srbiji.Eko Efekt Global DOO Beograd.telefon 064-101-76-87Radni učinak nakon dezinsekcije i čišćenja terasa od golubova.Postavka iglica,žica i sertifikovanih mreža u regulaciji nastanjenih golubova.Povoljne cene,iskusno radno osoblje.Dajemo garanciju 12 meseci na naše usluge.Eko Efekt Global DOO Beograd.telefon 064-101-76-87Zatečeno stanje gde su golubovi ulazili i ostavljali izmeta na terasama i svetlarnik u jednoj od mnoštva zgrada u Beogradu.Možete videti na slici zbog čega je nastanjivanje golubova izuzetno sanitarno opasno.Radni učinak zaštite od ulaska golubova na terasama naših tehnologa.Garantujemo tržišne cene,edukovano radno osoblje i sertifovano korišćenje rekvizita.Kompletno obezbedjivanje terasa i tavana od ulaska golubova prema strogim EU i ISO 9001 standarizaciji.Eko Efekt Global Doo Beograd.telefon 064-101-76-87Permanentna i odobrena zaštita od golubova shodno Zakonu o Sanitarnom Nadzoru Republike Srbije.Bavimo se specijalističkim čišćenjem terasa i tavana od golubova,izmeta golubova i odbijanje istih.Radimo grad Beograd,Novi Sad,Vojvodinu i ostala mesta u Srbiji.telefon 064-101-76-87

Postanite naš VIP facebook prijatelj već danas  i dobijte :

-dodatne popuste,
-prioritetnu uslugu,
-prioritetnu tehničku podršku
-i ostale skrivene pogodnosti.


Postanite facebook prijatelj preduzeća Eko Efekt Global DOO Beograd i dobijte popusta,prioritetnu podršku i ostale pogodnosti.USLUGE EKO EFEKT GLOBAL doo
 • Postanite naš facebook prijatelj


  Postanite besplatno naš VIP facebook prijatelj već danas  i dobijte :

  -dodatne popuste,
  -prioritetnu uslugu,
  -prioritetnu tehničku podršku 
  -i ostale skrivene pogodnosti.

  Postanite naš facebook prijatelj preduzeža Eko Efekt Global DOO Beograd i dobijte dodatne popuste,prioritetnu tehničku podršku i ostale pogodnosti.

 • Dezinsekcija stambenih i poslovnih prostora

  Dezinsekcija stambenih i poslovnih prostora Beograd i Novi Sad

  Cene dezinsekcije stanova i kuća za nekrvoločne insekte – bubaruse, bubašvabe, mrave, pauke i moljce grad Beograd i Novi Sad je po dogovoru.Pozvati telefon komercijale 064-101-76-87.

  Za pravna lica: pekare, restorane, hotele i ostalo, cene dezinsekcije se utvrđuju po detaljnim usmenim dogovorom sa Klijentom koliko dugo postoji pojava i infestacija bubašvaba,bubarusa,miševa,pacova,stenica,moljaca i ostalih insekata i njihov broj kao i sama lokacija Klijenta,kvadratura,broj radnih jedinica lokala...
  Izdajemo potvrde i sva neophodna dokumenta, u skladu sa sanitarnim propisima i inspekcijskim nadzorom.


  Za pravna i fizička lica dezinsekcija za gmižuće zemljane neleteće krvoločne insekte poput krevetnih stenica ili buva od pasa ili mačaka ili krpelja je takodje po dogovoru i detaljnim konsultacijama, a za veće kvadrature cena se određuje po pregledu i detaljnim konsultacijama.Cena Vama kao Klijentu ništa ne znači ako se buve i stenice opet vrate.Pod cenom se nešto podrazumeva da je uradjeno kako treba da se uradi a ne da nakon par dana i novih ujeda shvatite da ste bili subjekat amatera i šarlatana i divljih ne licenciranih službi.


  Dezinsekcija za fizička lica: podrumi, garaže, tavani 50% popusta na ukupnu cenu.


  Dezinsekcija za leteće insekte, moljce, letece mrave i sl. cena se određuje dogovorom pozivom na telefon komercijale 064-101-76-87.


  Sertifikovana dezinsekcija i uklanjanje i odnošenje gnezda osa za pravna i fizička lica je po detaljnom dogovoru i činjenici gde je gnezdo,lokacija Klijenta,da li se gnezdo vidi ili ne vidi i spada pod pravilnikom shodno Zakonu o Sanitarnom Nadzoru Republike Srbije član.1-član.41 poštujući sve mere zaštite na radu od strane sertifikovanih sanitarnih ddd tehnologa i sanitarnih inženjera uz poštovanje i očuvanje Zakona o zaštiti životne i radne sredine Klijenata, a za veće kvadrature cena se određuje dogovorom, zavisno od broja matica-veličine i položaju gnezda,lokacije gde se gnezdo osa i osinjaka nalazi,da li je gnezdo osa vizuelno dostupno ili se ne vidi na kojoj je visini,koliko dugo vremena gnezdo osa postoji da li se skoro pojavilo ili postoji unazad više meseci ili više godina,da li se nalazi u vidnom polju sanitarnog inženjera ili je sakriveno ispod crepova,cigli,rupa u zidu na terasama,tavanima,gredama.


  Sertifikovana dezinsekcija,uklanjanje i odnošenje za gnezda stršljena za pravna i za fizička lica se utvrdjuje po detaljnom dogovoru u gradu shodno Zakonu o Sanitarnom Nadzoru Republike Srbije uz izdavanje garantnog lista, a za veće kvadrature i lokacije van grada cena se određuje dogovorom, zavisno od broja matica-veličini i postojanosti gnezda stršljena,njihovom broju,vidljivosti,da li se radi sa zemlje ili je potrebno angažovanje više asistenata pored glavnog majstora ddd tehnloga,da li je potrebno angažovanje industrijskog alpiniste za teško dostupna gnezda koje se ne vide ili se može raditi putem merdevina ili sa zemlje u vidu produžnih teleskopskih prskalica,da li je gnezdo vidljivo na tavanu ili je teško dostupno ispod crepova,cigala,rupa u zidu,rupa u fasadi.

  Svi naši preparati i intervencije imaju efekat produženog dejstva i formiraju zaštitini mikrofilm na površinama na koje se nanose tako da naša hemijska formula nakon odnošenja i sertifikovanog uklanjanja gnezda i opšte dezinsekcije obezbeđuje višenedeljnu i višemesečnu zaštitu od pravljenja novih gnezda u bližoj ili daljoj budućnosti tokom cele sezone matice osa i matice stršljena iz bliže ili dalje okoline gde novi rojevi i nove matice osa i stršljena mogu doći u narednom periodu.Na taj način Klijent je u potpunosti siguran da je intervencija uklanjanja gnezda osa i gnezda stršljena ne samo urađena lokalno već je Klijent putem namenske hemijske formule zaštićen dugo vremena od ulaska novih matica iz okoline i formiranja gnezda osa i stršljena čime smo jedna od rektih firmi ne samo u Srbiji već i u državama EU koja svojim znanjem,iskustvom i hemijskom formulom shodno Zakonu o Sanitarnom Nadzoru je ispred svih ostalih subjekata koji dođu uklone gnezdo ali ne zaštićuju okolinu oko gnezda na formiranje novih gnezda.Radeći sa nama i angažovajući nas Klijent dobija efekat jako produženog dejstva i dugoročne zaštite.

  Za grupnu dezinsekciju stambenih zgrada, popust je 30% i gratis hodnici, podrumi, tavani, oko zgrade, kanalizacione šahte.


  Zaštita od golubova se radi u tri faze: 1.dezinfekcija 2.cišćenje izmeta, 3.postavljanje specijane žice na određeno ili neodredjeno vreme. Cena zaštite od golubova se određuje dogovorom.


  Čišćenje stanova, garaža, tavana, poslovnih prostora, kancelarija i ostalog.
  Cena čišćenja se određuje dogovorom.

  Na teritoriji grada Beograda i Novog Sada dolazak je uključen u ceni za područje užeg i šireg centra grada.

  Van Beograda i Novog Sada cena dolaska se tarifira po detaljnim konsultacijama sa Klijentom na telefon komercijale 064-101-76-87.

  Usluge vršimo na teritoriji grada Beograda i šire okoline, Novog Sada i na teritoriji cele Vojvodine.

  Od 2020 e godine dolazimo i za ostala mesta u Srbiji sa starijim iskusnim ddd tehnolozima,biolozima i sanitarnim inženjerima iz Beograda za područje uže Srbije i manjih mesta južno od Beograda zaključno do Niša u južnoj Srbiji,Kragujevca i Kraljeva u zapadnoj Srbiji,Zaječara u istočnoj Srbiji ,i zaključno do Loznice i Šapca.

  Iz Novoga Sada od 2020 e godine dolazimo za područje manjih mesta u Vojvodini područje celog Banata,Bačke i Srema,uključujući Bačku Palanku,Sremsku Mitrovicu,Sombor,Apatin,zatim Kikindu,Zrenjanin,Vrbas,Bečej,Bačka Topola,Senta i Subotica.

 • Deratizacija stambenih i poslovnih prostora

  Deratizacija stambenih i poslovnih prostora Beograd i Novi Sad

 • Čišćenje prostorija i pranje tepiha

  Čišćenje prostorija i čišćenje tepiha