Moljci

Moljci - insekti iz reda Lepidoptera

Moljci obično imaju po dva para krila. Imaju velike složene oči. Moljci variraju dramatično u izgledu i veličini u zavisnosti od vrste. Neki moljci su masivni, a drugi mali. Određene vrste moljaca su sjajne metalik boje, a drugi su sivo-braon ili sivi. Većina moljaca je manje od 2cm često su nijanse sive ili smeđe do crvenkasto braon.

Dezinsekcija - uništavanje moljaca

Ponašanje, ishrana i navike moljaca

Ponašanje, ishrana i navike moljaca su raznolike kao i njihove pojave. Oni se kreću od najlepših oprašivača da tihih krvopija. Neki moljci su glavne poljoprivredne štetočine, dok većina završi svoj životni ciklus bez značajnog direktnog uticaja na čoveka. Oni su često izvor hrane za mnoge životinje, uključujući i ptice, sisare, gmizavce, vodozemce, insekte, pa čak i neke biljke. U zatvorenom prostoru, kućama i ostalim prostorima moljci se hrane ostacima hrane ili tkaninama.

Iako su najpoznatiji po svojoj sposobnosti da nanesu štetu odeći, moljce takođe privlače i različiti drugi prirodni materijali, uključujući svilu, kosu, krzno i perje. Ovi moljci imaju tendenciju da porastu od 2,5 do 5 cm.

Moljci izbegavaju svetlost, a najčešće se nalaze na tamnim mestima kao što su podrumi, tavani i plakari. U okviru ovih lokacija, moljci se mogu naći u naborima tkanina ili se kriju u uglovima. Moljci su u stanju da napadnu kuću mnogo pre nego što se primeti njihovo prisustvo. Kao rezultat, znatna oštećenja odeće ili nameštaja mogu nastati.

Larve moljca, a ne odrasli, odgovorne su za uništavanje odeće. Oni najviše vole tkanine životinjskog porekla. Moljci mogu izgristi džempere, kapute, ćebad, tepihe, dekorativne predmete, jorgane, jastuke i igračke. Oni ne vole da se hrane sintetičkim vlaknima, ali će u nedostatku prirodnih možda uništiti i njih.

U poljoprivrednim zajednicama, neke vrste moljaca i gusenica mogu izazvati ozbiljna oštećenja. Gusenice gubara oštećuju šumu, farme voća, kupusa.

Kako moljci dolaze unutar kuće?

Najčešći načini da moljci uđu u stambene prostore su uletanje kroz otvorena vrata ili prozor ili se nenamerno umose preko zaraženih prehrambenih proizvoda, infestiranih biljaka, na inficiranim tkaninama ili na odeći.

Saveti za sprečavanje ulaska moljaca

Da bi se sprečio ulazak ili smanjio broj moljaca, potrebno je pregledati sve prehrambene proizvode koji se unose u kuću. Ovo je posebno važno kod hrane za kućne ljubimce i proizvode od žitarica. Proveriti odeću, nameštaj, tkanine i tepihe i postrojenja za larve ili odrasle moljce pre pre nego što se unesu u kuću ili na posao.

Znaci postojanja moljaca u kući ili stanu

Znaci postojanja moljaca u kući ili stanu u velikoj meri zavise od vrste. U zatvorenom prostoru, moljci se otkrivaju jer lete po prostorijama. Moljci se otkrivaju i kada se primeti šteta na tkanini. Moljci mogu ostaviti oštećenja na namirnicama. Neki moljci će ostaviti svoj izvor hrane kada je vreme za učaurenje. Lutka se može videti u uglovima ormara, fioke ili zidova.

Dezinsekcija moljaca – uništavanje i odbijanje moljaca

Eko Efekt Global pruža kvalitetnu i profesionalnu uslugu dezinsekcije sa garancijom. Pozovite Eko Efekt Global i otarasite se moljaca i ostalih štetočina i napasti.
Postanite besplatno naš VIP facebook prijatelj već danas  i dobijte :

-dodatne popuste,
-prioritetnu uslugu,
-prioritetnu tehničku podršku
-i ostale skrivene pogodnosti.


Postanite facebook prijatelj preduzeća Eko Efekt Global DOO Beograd i dobijte popusta,prioritetnu podršku i ostale pogodnosti.

USLUGE EKO EFEKT GLOBAL doo
 • Postanite naš facebook prijatelj


  Postanite besplatno naš VIP facebook prijatelj već danas  i dobijte :

  -dodatne popuste,
  -prioritetnu uslugu,
  -prioritetnu tehničku podršku 
  -i ostale skrivene pogodnosti.

  Postanite naš facebook prijatelj preduzeža Eko Efekt Global DOO Beograd i dobijte dodatne popuste,prioritetnu tehničku podršku i ostale pogodnosti.

 • Dezinsekcija stambenih i poslovnih prostora

  Dezinsekcija stambenih i poslovnih prostora Beograd i Novi Sad

  Cene dezinsekcije stanova i kuća za nekrvoločne insekte – bubaruse, bubašvabe, mrave, pauke i moljce grad Beograd i Novi Sad je po dogovoru.Pozvati telefon komercijale 064-101-76-87.

  Za pravna lica: pekare, restorane, hotele i ostalo, cene dezinsekcije se utvrđuju po detaljnim usmenim dogovorom sa Klijentom koliko dugo postoji pojava i infestacija bubašvaba,bubarusa,miševa,pacova,stenica,moljaca i ostalih insekata i njihov broj kao i sama lokacija Klijenta,kvadratura,broj radnih jedinica lokala...
  Izdajemo potvrde i sva neophodna dokumenta, u skladu sa sanitarnim propisima i inspekcijskim nadzorom.


  Za pravna i fizička lica dezinsekcija za gmižuće zemljane neleteće krvoločne insekte poput krevetnih stenica ili buva od pasa ili mačaka ili krpelja je takodje po dogovoru i detaljnim konsultacijama, a za veće kvadrature cena se određuje po pregledu i detaljnim konsultacijama.Cena Vama kao Klijentu ništa ne znači ako se buve i stenice opet vrate.Pod cenom se nešto podrazumeva da je uradjeno kako treba da se uradi a ne da nakon par dana i novih ujeda shvatite da ste bili subjekat amatera i šarlatana i divljih ne licenciranih službi.


  Dezinsekcija za fizička lica: podrumi, garaže, tavani 50% popusta na ukupnu cenu.


  Dezinsekcija za leteće insekte, moljce, letece mrave i sl. cena se određuje dogovorom pozivom na telefon komercijale 064-101-76-87.


  Sertifikovana dezinsekcija i uklanjanje i odnošenje gnezda osa za pravna i fizička lica je po detaljnom dogovoru i činjenici gde je gnezdo,lokacija Klijenta,da li se gnezdo vidi ili ne vidi i spada pod pravilnikom shodno Zakonu o Sanitarnom Nadzoru Republike Srbije član.1-član.41 poštujući sve mere zaštite na radu od strane sertifikovanih sanitarnih ddd tehnologa i sanitarnih inženjera uz poštovanje i očuvanje Zakona o zaštiti životne i radne sredine Klijenata, a za veće kvadrature cena se određuje dogovorom, zavisno od broja matica-veličine i položaju gnezda,lokacije gde se gnezdo osa i osinjaka nalazi,da li je gnezdo osa vizuelno dostupno ili se ne vidi na kojoj je visini,koliko dugo vremena gnezdo osa postoji da li se skoro pojavilo ili postoji unazad više meseci ili više godina,da li se nalazi u vidnom polju sanitarnog inženjera ili je sakriveno ispod crepova,cigli,rupa u zidu na terasama,tavanima,gredama.


  Sertifikovana dezinsekcija,uklanjanje i odnošenje za gnezda stršljena za pravna i za fizička lica se utvrdjuje po detaljnom dogovoru u gradu shodno Zakonu o Sanitarnom Nadzoru Republike Srbije uz izdavanje garantnog lista, a za veće kvadrature i lokacije van grada cena se određuje dogovorom, zavisno od broja matica-veličini i postojanosti gnezda stršljena,njihovom broju,vidljivosti,da li se radi sa zemlje ili je potrebno angažovanje više asistenata pored glavnog majstora ddd tehnloga,da li je potrebno angažovanje industrijskog alpiniste za teško dostupna gnezda koje se ne vide ili se može raditi putem merdevina ili sa zemlje u vidu produžnih teleskopskih prskalica,da li je gnezdo vidljivo na tavanu ili je teško dostupno ispod crepova,cigala,rupa u zidu,rupa u fasadi.

  Svi naši preparati i intervencije imaju efekat produženog dejstva i formiraju zaštitini mikrofilm na površinama na koje se nanose tako da naša hemijska formula nakon odnošenja i sertifikovanog uklanjanja gnezda i opšte dezinsekcije obezbeđuje višenedeljnu i višemesečnu zaštitu od pravljenja novih gnezda u bližoj ili daljoj budućnosti tokom cele sezone matice osa i matice stršljena iz bliže ili dalje okoline gde novi rojevi i nove matice osa i stršljena mogu doći u narednom periodu.Na taj način Klijent je u potpunosti siguran da je intervencija uklanjanja gnezda osa i gnezda stršljena ne samo urađena lokalno već je Klijent putem namenske hemijske formule zaštićen dugo vremena od ulaska novih matica iz okoline i formiranja gnezda osa i stršljena čime smo jedna od rektih firmi ne samo u Srbiji već i u državama EU koja svojim znanjem,iskustvom i hemijskom formulom shodno Zakonu o Sanitarnom Nadzoru je ispred svih ostalih subjekata koji dođu uklone gnezdo ali ne zaštićuju okolinu oko gnezda na formiranje novih gnezda.Radeći sa nama i angažovajući nas Klijent dobija efekat jako produženog dejstva i dugoročne zaštite.

  Za grupnu dezinsekciju stambenih zgrada, popust je 30% i gratis hodnici, podrumi, tavani, oko zgrade, kanalizacione šahte.


  Zaštita od golubova se radi u tri faze: 1.dezinfekcija 2.cišćenje izmeta, 3.postavljanje specijane žice na određeno ili neodredjeno vreme. Cena zaštite od golubova se određuje dogovorom.


  Čišćenje stanova, garaža, tavana, poslovnih prostora, kancelarija i ostalog.
  Cena čišćenja se određuje dogovorom.

  Na teritoriji grada Beograda i Novog Sada dolazak je uključen u ceni za područje užeg i šireg centra grada.

  Van Beograda i Novog Sada cena dolaska se tarifira po detaljnim konsultacijama sa Klijentom na telefon komercijale 064-101-76-87.

  Usluge vršimo na teritoriji grada Beograda i šire okoline, Novog Sada i na teritoriji cele Vojvodine.

  Od 2020 e godine dolazimo i za ostala mesta u Srbiji sa starijim iskusnim ddd tehnolozima,biolozima i sanitarnim inženjerima iz Beograda za područje uže Srbije i manjih mesta južno od Beograda zaključno do Niša u južnoj Srbiji,Kragujevca i Kraljeva u zapadnoj Srbiji,Zaječara u istočnoj Srbiji ,i zaključno do Loznice i Šapca.

  Iz Novoga Sada od 2020 e godine dolazimo za područje manjih mesta u Vojvodini područje celog Banata,Bačke i Srema,uključujući Bačku Palanku,Sremsku Mitrovicu,Sombor,Apatin,zatim Kikindu,Zrenjanin,Vrbas,Bečej,Bačka Topola,Senta i Subotica.

 • Deratizacija stambenih i poslovnih prostora

  Deratizacija stambenih i poslovnih prostora Beograd i Novi Sad

 • Čišćenje prostorija i pranje tepiha

  Čišćenje prostorija i čišćenje tepiha