Stenice

Ako ste mislili da su stenice stvar prošlosti, niste bili u pravu ili ako ste mislili da se stenice nalaze samo u prljavim i starim spavaćim sobama, pogrešili ste. Stenice i dalje postoje i kao u nekom horor filmu, preko dana se skrivaju pod krevetom da bi po noći izašli i pili vam krv.

Pre godinu dana Njujork je zahvatila epidemija stenica. Ove godine se isto dogodilo i u Londonu.

Stenice su mali insekti (mogu porasti do veličine koštice jabuke). Hrane se isključivo krvlju i to u svim fazama života. Bez hrane mogu opstati i do godinu dana. Preko dana se skrivaju. Idealna mesta su im male rupe i uglovi u delovima drvenog nameštaja, u dušecima, pa čak i u utičnice. Po noći napadaju. Ugriz nećete osetiti jer će vam oni ubodno mesto anestezirati posebnim sastojkom u pljuvačci. Stenice su najaktivnije oko 4 ujutro kada ljudi najdublje spavaju. Nakon što se napiju krvi dobijaju tamnocrvenu boju, a ženke postaju plodne. Jajašca legu i lepe ih na skrivenim mestima. Potrebno je 3 nedelje da se nove stenice izlegu.

Kako znati da u kući ima stenica

Ukoliko se ujutru probudite izgriženi sa više ubodnih tačaka koje svrbe, pogledajte da li pokazuju pravu liniju. To je tipično za stenice. Takođe, stenice griz ona mesta koja su najpristupačnija: ruke, vrat, lice, noge kod stopala... Ukoliko sumnjate na stenice pogledajte po posteljini i obično ćete naći male crvene tačkice od krvi. Ukoliko pogledate dušek, ispod njega i bilo gde gde stenice žive, videćete crne tačkice, njihov izmet.

Kako se rešiti stenica

Danas postoje razna sredstva za uklanjanje stenica. Ponekad je potrebno i baciti deo nameštaja kako biste ih se rešili. Najbolje je zvati službu za dezinsekciju.

 

Stenice – identifikacija i dezinsekcija

Stenice su ravni, crvenkasto-braon, ovalni insekti do 4 do 5 mm dugački, veličine semena jabuke. Otečena i crvenkasta posle obroka krvi. Ženke mogu da deponuju jedno do pet jaja dnevno, a može biti ukupno 200 do 500 jaja u životu svake stenice. Pod normalnim sobnim temperaturama i sa adekvatnom količinom hrane, stenice mogu da žive duže od 300 dana.

Dezinsekcija - uništavanje stenica

Ponašanje stenica, ishrana stenica i navike

Stenice se hrane samo krvlju. U hladnim uslovima, stenice uspevaju da prežive do godinu dana bez hrane. Aktivne su uglavnom noću, kada domaćin čiju krv piju spava.

Stenice se nalaze u pukotinama i brazdama, uključujući i šavove dušeka, posteljine, nameštaja, iza lajsni, u električnim utičnicama, pločama i ramovima za slike. Često se nalaze u hotelima, gde mogu da putuju iz sobe u sobu i u prtljagu gostiju ili drugim ličnim stvarima, kao što su torbe i aktovke.

Znaci infestacije stenicama

1. Vidljve odrasle jedinke stenice. Odrasle stenice su u obliku i u veličini semena jabuke.

2. Ljuske kože. Kako male stenice rastu, one odbacuju svoju kožu, čije otkriće može da ukaže na njihovo prisustvo.

3. Izmet. Nakon hranjenja, stenice se vrate u svoje utočište gde vrše nuždu, crne do braon mrlje na poroznim površinama ili crno braon humke na neporoznim površinama mogu biti pokazatelj postojanja stenica.

4. Ujed takođe može da ukazuje na aktivnost stenica, ali dalji znaci da treba da se nađu, jer i drugi izvori mogu izazvati crvene podlive na koži.

Ujed stenice  Simptomi ujeda stenice

Kako stenice ulaze u kuću

Stenice možete pokupiti gotovo svuda - u kancelariji, prodavnici, hotelu ili teretani za početak. One su sjajne u skrivanju i poznato je da putuju u prtljagu, ličnim stvarima ili čak na koži domaćina. Jednom kada se nađu u zatvorenom prostoru, može biti vrlo teško izbaciti ih bez posebnih mera dezinsekcije.

Koliko su opasne stenice

Moguće je da stenice nose zarazne bolesti.

Stenice mogu brzo da se umnožavaju, tako da je rano otkrivanje od ključne važnosti da bi se sprečila još veća zaraza. O.D.N proces zaštite koji koristi Eko Efekt Global može vas rešiti stenica za vrlo kratko vreme uz garanciju na izvršene mere dezinsekcije.
Postanite besplatno naš VIP facebook prijatelj već danas  i dobijte :

-dodatne popuste,
-prioritetnu uslugu,
-prioritetnu tehničku podršku
-i ostale skrivene pogodnosti.


Postanite facebook prijatelj preduzeća Eko Efekt Global DOO Beograd i dobijte popusta,prioritetnu podršku i ostale pogodnosti.

USLUGE EKO EFEKT GLOBAL doo
 • Postanite naš facebook prijatelj


  Postanite besplatno naš VIP facebook prijatelj već danas  i dobijte :

  -dodatne popuste,
  -prioritetnu uslugu,
  -prioritetnu tehničku podršku 
  -i ostale skrivene pogodnosti.

  Postanite naš facebook prijatelj preduzeža Eko Efekt Global DOO Beograd i dobijte dodatne popuste,prioritetnu tehničku podršku i ostale pogodnosti.

 • Dezinsekcija stambenih i poslovnih prostora

  Dezinsekcija stambenih i poslovnih prostora Beograd i Novi Sad

  Cene dezinsekcije stanova i kuća za nekrvoločne insekte – bubaruse, bubašvabe, mrave, pauke i moljce grad Beograd i Novi Sad je po dogovoru.Pozvati telefon komercijale 064-101-76-87.

  Za pravna lica: pekare, restorane, hotele i ostalo, cene dezinsekcije su već od 2000 dinara...
  Izdajemo potvrde i sva neophodna dokumenta, u skladu sa sanitarnim propisima i inspekcijskim nadzorom.


  Za pravna i fizička lica dezinsekcija za gmižuće zemljane neleteće krvoločne insekte poput krevetnih stenica ili buva od pasa ili mačaka ili krpelja je takodje po dogovoru i detaljnim konsultacijama, a za veće kvadrature cena se određuje po pregledu i detaljnim konsultacijama.Cena Vama kao Klijentu ništa ne znači ako se buve i stenice opet vrate.Pod cenom se nešto podrazumeva da je uradjeno kako treba da se uradi a ne da nakon par dana i novih ujeda shvatite da ste bili subjekat amatera i šarlatana i divljih ne licenciranih službi.


  Dezinsekcija za fizička lica: podrumi, garaže, tavani 50% popusta na ukupnu cenu.


  Dezinsekcija za leteće insekte, moljce, letece mrave i sl. cena se određuje dogovorom pozivom na telefon komercijale 064-101-76-87.


  Sertifikovana dezinsekcija i uklanjanje i odnošenje gnezda osa za pravna i fizička lica je po detaljnom dogovoru i činjenici gde je gnezdo,lokacija Klijenta,da li se gnezdo vidi ili ne vidi i spada pod pravilnikom shodno Zakonu o Sanitarnom Nadzoru Republike Srbije član.1-član.41 poštujući sve mere zaštite na radu od strane sertifikovanih sanitarnih ddd tehnologa i sanitarnih inženjera uz poštovanje i očuvanje Zakona o zaštiti životne i radne sredine Klijenata, a za veće kvadrature cena se određuje dogovorom, zavisno od broja matica-veličine i položaju gnezda,lokacije gde se gnezdo osa i osinjaka nalazi,da li je gnezdo osa vizuelno dostupno ili se ne vidi na kojoj je visini,koliko dugo vremena gnezdo osa postoji da li se skoro pojavilo ili postoji unazad više meseci ili više godina,da li se nalazi u vidnom polju sanitarnog inženjera ili je sakriveno ispod crepova,cigli,rupa u zidu na terasama,tavanima,gredama.


  Sertifikovana dezinsekcija,uklanjanje i odnošenje za gnezda stršljena za pravna i za fizička lica se utvrdjuje po detaljnom dogovoru u gradu shodno Zakonu o Sanitarnom Nadzoru Republike Srbije uz izdavanje garantnog lista, a za veće kvadrature i lokacije van grada cena se određuje dogovorom, zavisno od broja matica-veličini i postojanosti gnezda stršljena,njihovom broju,vidljivosti,da li se radi sa zemlje ili je potrebno angažovanje više asistenata pored glavnog majstora ddd tehnloga,da li je potrebno angažovanje industrijskog alpiniste za teško dostupna gnezda koje se ne vide ili se može raditi putem merdevina ili sa zemlje u vidu produžnih teleskopskih prskalica,da li je gnezdo vidljivo na tavanu ili je teško dostupno ispod crepova,cigala,rupa u zidu,rupa u fasadi.

  Svi naši preparati i intervencije imaju efekat produženog dejstva i formiraju zaštitini mikrofilm na površinama na koje se nanose tako da naša hemijska formula nakon odnošenja i sertifikovanog uklanjanja gnezda i opšte dezinsekcije obezbeđuje višenedeljnu i višemesečnu zaštitu od pravljenja novih gnezda u bližoj ili daljoj budućnosti tokom cele sezone matice osa i matice stršljena iz bliže ili dalje okoline gde novi rojevi i nove matice osa i stršljena mogu doći u narednom periodu.Na taj način Klijent je u potpunosti siguran da je intervencija uklanjanja gnezda osa i gnezda stršljena ne samo urađena lokalno već je Klijent putem namenske hemijske formule zaštićen dugo vremena od ulaska novih matica iz okoline i formiranja gnezda osa i stršljena čime smo jedna od rektih firmi ne samo u Srbiji već i u državama EU koja svojim znanjem,iskustvom i hemijskom formulom shodno Zakonu o Sanitarnom Nadzoru je ispred svih ostalih subjekata koji dođu uklone gnezdo ali ne zaštićuju okolinu oko gnezda na formiranje novih gnezda.Radeći sa nama i angažovajući nas Klijent dobija efekat jako produženog dejstva i dugoročne zaštite.

  Za grupnu dezinsekciju stambenih zgrada, popust je 30% i gratis hodnici, podrumi, tavani, oko zgrade, kanalizacione šahte.


  Zaštita od golubova se radi u tri faze: 1.dezinfekcija 2.cišćenje izmeta, 3.postavljanje specijane žice na određeno ili neodredjeno vreme. Cena zaštite od golubova se određuje dogovorom.


  Čišćenje stanova, garaža, tavana, poslovnih prostora, kancelarija i ostalog.
  Cena čišćenja se određuje dogovorom.

  Na teritoriji grada Beograda i Novog Sada dolazak je uključen u ceni za područje užeg i šireg centra grada.

  Van Beograda i Novog Sada cena dolaska se tarifira po detaljnim konsultacijama sa Klijentom na telefon komercijale 064-101-76-87.

  Usluge vršimo na teritoriji grada Beograda i šire okoline, Novog Sada i na teritoriji cele Vojvodine.

  Od 2020 e godine dolazimo i za ostala mesta u Srbiji sa starijim iskusnim ddd tehnolozima,biolozima i sanitarnim inženjerima iz Beograda za područje uže Srbije i manjih mesta južno od Beograda zaključno do Niša u južnoj Srbiji,Kragujevca i Kraljeva u zapadnoj Srbiji,Zaječara u istočnoj Srbiji ,i zaključno do Loznice i Šapca.

  Iz Novoga Sada od 2020 e godine dolazimo za područje manjih mesta u Vojvodini područje celog Banata,Bačke i Srema,uključujući Bačku Palanku,Sremsku Mitrovicu,Sombor,Apatin,zatim Kikindu,Zrenjanin,Vrbas,Bečej,Bačka Topola,Senta i Subotica.

 • Deratizacija stambenih i poslovnih prostora

  Deratizacija stambenih i poslovnih prostora Beograd i Novi Sad

 • Čišćenje prostorija i pranje tepiha

  Čišćenje prostorija i čišćenje tepiha